Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ИкономикаПолитикаТОП новини
Популярно

Във Велинград започва строителството на нова сграда за детска градина

Със символична “първа копка” кметът на Велинград д-р Костадин Коев даде началото на изграждането на нова сграда за детска градина “Радост”, съобщават от общината на официалната си страница.
“През последните осем години акцент в моята работа и тази на моя екип е именно подобряване на образователната инфраструктура. Затова и днес сме тук, за да сбъднем една дългогодишна на поколения велинградчани и моя мечта – нова сграда на детска градина (ДГ) “Радост”, заявява кметът д-р Костадин Коев.

В следващите месеци се очаква да бъде изградена изцяло нова двуетажната масивна сграда, за да замести досегашните “бараки”, където ще се обучават 128 деца в пет детски и една яслена група.
В проекта е залегнало също изграждане на физкултурен салон, учителска стая, административна част, помещение за архив, перално отделение, склад и асансьор. Ще бъде обновен и дворът на детското заведение. В него ще бъдат изградени шест площадки, игрище и алеи. Ще бъдат поставени пейки и перголи. Отоплението ще е комбинирано с минерална вода и термопомпен агрегат.

Тъй като сградата на ДГ „Радост” е паметник на културата, новият проект е съгласуван и съобразен с всички изисквания на Националния институт за недвижимо културно наследство, уточняват от пресцентъра.
Средствата за проекта са отпуснати от Министерството на образованието и науката, и са на стойност 2,937 млн. лева. Срокът за изпълнение е 284 календарни дни.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button