Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаПрепоръчаниТОП новини
Популярно

Обликът на населените места и животът на хората се подобряват вследствие на изпълнените европроекти, каза Анелия Методиева от община Брацигово

Обликът на населените места и животът на хората в общината се подобряват благодарение на дейностите по изпълнените от нас европейски проекти. За предходния програмен период местната администрация е осъществила 19 проекта с бюджет 9 милиона лева. Това съобщи Анелия Методиева, директор на Дирекция “Специализирана администрация” в община Брацигово, на местната конференция по проект “България в Европа: Общо бъдеще” в Пазарджик. Проектът се изпълнява от БТА с подкрепата на Европейската комисия.

Благодарение на това финансиране водопроводът в общинския център е изцяло подменен, а уличната мрежа е с нова асфалтова настилка, посочи Методиева. Със средства от Европа е рекултивирано сметището за битови отпадъци, а една от знаковите сгради в Брацигово –  на читалището и Културния дом, е обновена изцяло, добави тя и поясни, че предвид възрастовия състав на населението общината работи активно по социални проекти като услугата “Топъл обяд”, чийто капацитет е изпълнен на 100 процента, и патронажната грижа.

Методиева обаче уточни, че като община, попадаща в характеристиките на “селска”, възможностите да се възползва от кохезионните фондове не са големи. Търсим други възможности за финансиране извън европейските оперативни програми – например по линия на Комисията за възстановяване и подпомагане и на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда, отбеляза Методиева.

Местното самоуправление има амбиции да се възползва и по Националния план за възстановяване и устойчивост, по който има подадени три проектни предложения, добави Методиева.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button