Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаТОП новини
Популярно

Положението в община Пазарджик е по-зле, отколкото очаквах, каза кметът Петър Куленски

Положението в община Пазарджик е по-зле, отколкото очаквах, каза на първата си пресконференция новият кмет на общината Петър Куленски. По думите му Общината има сметка, запорирана от Националната агенция за приходите (НАП).

Според Куленски предишното ръководство на общината, при съставянето на бюджета, съзнателно е завишило размера на собствените приходи с 10 млн. лв. Заложени са 44 млн.лв. местни приходи, като максималният размер на тези средства, които могат да бъдат събрани, е 34 млн. лв., посочи той. Планираните приходи от такса смет са 14 млн. лв., с 3 млн. лв. повече от максималния размер, който може да бъде събран, обясни кметът.

Куленски коментира и отклоняването на целеви средства от общинския бюджет като посочи, че от януари до ноември 2023 година са отклонени 3,2 млн.лв., които са похарчени за други дейности. Кметът каза, че е информирал Министерството на финансите за това. Той уточни, че задълженията на общината към местни доставчици възлизат на 27 милиона лева.

Кметът каза още, че не са плащани осигуровки на служителите от администрацията. Дължимата сума е около 611 хиляди лева, а предстои да бъдат начислени и платени още 382 хиляди лева.

Куленски обяви спешните мерки, които трябва да бъдат предприети за стабилизиране финансовото състояние на общината. Като първа задача той определи спирането на „кранчетата“ за източване на средства. „Старите задължения ще бъдат разплатени след ревизия на договорите, като всяка фирма ще бъде поканена, за да стане ясно какви дейности е извършила и реално ли са свършени те”, каза още Куленски.

Източник: bta.bg

Подобни публикации

Back to top button