Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини
Популярно

Щерьо Бадалов, Георги Шопов, Валентин Стоянов, Верка Климентова са отличени за принос и иновации в образователното дело в Пещера

Пещера се превърна в сцена на мащабно празнично шествие вчера, когато цяла България отбеляза най-чакания празник – 24 май. Училищата от града се включиха в отбелязването на светлия празник. По традиция проявата бе под охраната на доброволците от Детското полицейско управление. Лъчове с ученици прекосиха Пещера и се сляха в едно на централния площад, където се състоя тържествена церемония по посрещане на училищните знамена, за да споделят неповторимата емоция и да отбележат празника на българското А, Б-е, В -е.

За да изразят преклонението си към българската реч, към създателите на българската азбука, българските книжовници и просветители тук пристигнаха Васил Филев- председател на Общински съвет- Пещера, общински съветници, Гълъбина Карамитрва- зам.-кмет, Галя Стоянова- секретар на Общината. С пламенни думи за тържествения повод се обърна кметът на Община Пещера Йордан Младенов „ Днес се прекланяме  пред святото дело на братята Кирил и Методий, на техните ученици и последователи, които ни завещаха светлината на словото и начертаха пътя на България и на всички славянски народи към знание и просперитет.

На този ден най-искрено Ви желая да сте будни, горди и смели! Пазете и развивайте българските ценности и традиции. Множете успехите си. Ценете наследството на нашите предци и най-важното – вярвайте в светлото бъдеще на община Пещера и България! Бъдете здрави, благословени и одухотворени!“

Иван Христев- ръководител на малките доброволци от Детско полицейско управление към ОУ „П. Р. Славейков“ и неговите възпитаници, връчиха Плакет на Кмета за подкрепата по време на обучението на младите охранители.

Община Пещера отличи културните си дейци, изявени личности, учители и колективи в областта на образованието и културата.

Комисия за удостоверяване с отличия на изявени учители и културни дейци, след отлична обосновка избра тазгодишния Учител на годината.За задълбочена професионална подготовка, иницииране на педагогически иновации, постигнати високи резултати в преподавателската дейност, принос към образователната система на община Пещера бе отличена Цветанка Иванова Иванова  старши учител в начален етап от СУ „Св. Кл. Охридски“. Тя получи отличие и парична награда от Кмета на община Пещера.

Парична награда и отличие бе присъдена на Щерьо Ламбрев Бадалов от ОУ „П. Р. Славейков“. Той получава отличията за цялостен принос към образователната система и високи резултати в усвояването на спортни дисциплини. Валентин Иванов Стоянов – старши учител по български език и литература в СУ „Св. Кл. Охридски“ бе отличен и награден за многобройните успехи на учениците си, иновации, с които прославя училището си, наградите и работата му в областта на краеведските  принципи в образованието. За цялостен принос към образователната система на община Пещера бе отличен Георги Ангелов Шопов.

Мария Златкова от читалище „Развитие“ бе номинирана и наградена за цялостен принос в областта на културата. За пръв път бе връчено отличие „Деец на културата“. Престижното отличие получи Верка Петрова Климентова-директор на ДГ „Деница“.

След официалната част, започна празничен концерт с участието на изпълнители от всички училища в община Пещера.

Източник: www.pzdnes.com

Подобни публикации

Back to top button