Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПрепоръчани
Популярно

Министърът на туризма Евтим Милошев бе гост на среща с хотелиерския бизнес във Велинград

Годишното редовно общо събрание на “Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите –  Велинград и Западни Родопи” се състоя в хотел “Санте” вчера. Събитието бе уважено от служебния министър на туризма Евтим Милошев и зам. – министъра Ирена Георгиева, областния управител на Пазарджик Валентина Кайтазова, кметовете на  Велинград д-р Костадин Коев, на Ракитово – Георги Холянов, на Батак – Георги Харизанов, Ричард Алибегов от Българската асоциация на заведенията и Златко Златанов – председател на СХР във Велинград, представители на туристическия бранш.
“Велинград е динамично развиваща се дестинация с впечатляващ растеж и заслужено е отличен като СПА столицата на Балканите”. С тези думи министър Милошев откри срещата, която примина в диалогичен тон и на експертно ниво. Той увери, че Министерството на туризма отдава необходимото внимание на региона и макар, че към момента не може да се говори за дългосрочни концепции в рамките на служебното правителство, то все пак е нужно да се търсят решения на проблемите в сектора. Като основен такъв, Милошев открои липсата на работна ръка след българското население и посочи, че на морето това лято персоналът ще е предимно от развиващи се страни от третия свят.
Министърът изказа удивлението си срещата си с учениците от ИПГИТ “Алеко Константинов”,  Велинград и призова бизнеса да работи в по-тясно сътрудничество с учебното заведение. Кметът на Ракитово Георги Холянов представи няколко идеи за развитието на туризма в общината, сред които проектът Сюткя, който е от национално значение, проектът за нов музей в Ракитово, както и за развитието на Плиоценския парк в Дорково и местността Цепина. Като основен проблем за привличането на туристи Холянов посочи недобрата инфраструктура по пътищата, стопанисвани от АПИ и поиска съдействие за реновирането най-вече на пътя  Велинград – Ракитово. Министър Милошев и областният управител обещаха да съдействат в най-кратки срокове пътната отсечка да бъде ремонтирана, храстите окастрени и туристическите дестинации в община Ракитово – по-достъпни.
След официалната среща, министър Милошев, заедно с кмета Холянов посетиха килимарския цех в Костандово, където министърът прекара над два часа и беше впечатлен от случващото се в семейната фабрика, която разнася славата на тъкачеството в цял свят и е основен пазител на историческото Европейско килимарско наследство. Георги Холянов запозна министъра на туризма с идеите за създаване на музей, в който ще бъде отделено специално място и за интерактивно преживяване и в килимарския цех.
Източник: www.pzdnes.com

Подобни публикации

Back to top button