Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Пазарджик ще бъде домакин на първия от поредица концерти, посветени на 125 години от рождението на Панчо Владигеров

Емблематични творби на големия български композитор Панчо Владигеров ще звучат в Пазарджик в навечерието на 125-ата годишнина от рождението му.  Концертът е част от поредица изяви на Мартина Табакова (пиано), Стоимен Пеев (цигулка) и Атанас Кръстев (виолончело), съобщиха организаторите от “Марти мюзик”.

Първият концерт от турнето е в Пазарджик на 12 март, в зала “Маестро Георги Атанасов”. Музикантите ще свирят също в Шумен на 23 април, Габрово – 24 април и Хасково- 20 май.

Всички концерти са със свободен вход. Те се реализират с подкрепата на Национален фонд “Култура”.

Пазарджик неслучайно е избран за първо представяне, тъй като с рапсодия “Вардар” ежегодно се открива най-престижният симфоничен фестивал в града – “Зимни музикални вечери – проф. Иван Спасов”.

Пред публиката ще прозвучи звучи Клавирно трио, оп. 4 на Владигеров, което е написал на 17 години.

Освен в четирите града на България, триото Табакова, Кръстев и Пеев ще изнесе концерт и в София на 16 март в Национална художествена галерия. Събитието е организирано от къща музей “Панчо Владигеров”, като идеята е да се възстанови програмата на концерт от 26 юни 1941 г., в която е свирил самият автор.

Тримата изпълнители , участващи в настоящото турне, са добре познати на българската публика и носители на редица награди, отбелязват организаторите.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button