Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовини
Популярно

Ученици подариха мартенички на медиците от Многопрофилната болница за активно лечение в Пазарджик

За поредна година деца от 40 училища и детски градини в община Пазарджик се включиха в конкурса за изработка на мартенички “Баба Марта бързала”, организиран от Общински детски комплекс (ОДК), като част от тях днес бяха подарени на медиците от Многопрофилната болница за активно лечение в Пазарджик. Това съобщават от лечебното заведение на официалната си страница.

Освен с традиционните ръчно изработени сувенири, децата поздравиха и със стихчета работещите в “Спешно отделение”.

Главната сестра на болницата Елена Станчева връчи на децата благодарствен адрес от изпълнителния директор д-р Красимир Темнилов и изказа благодарност за благородната кауза на организаторите от ОДК-Пазарджик и децата от училищата и детските градини, които с много любов, са изработили и дарили мартенички, посочват още от болницата.

Българите почитат днес обичая “Баба Марта”. На този празник всеки подарява на близките си специален амулет, наречен “мартеница”, за здраве и сила през следващата година. Мартениците се изработват само за 1 март, когато според българския народ започва новата стопанска година.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button