Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини
Популярно

Десет души са арестувани при полицейска операция в Пазарджишко

През изминалото денонощие на територията на Пазарджишка област е проведена масирана специализирана полицейска операция, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов. Та е свързана с противодействието на престъпността, опазването на обществения ред и пътната безопасност.

В хода на акцията са проверени 1122 човека, 851 моторни превозни средства, 16 пункта за изкупуване на метални отпадъци, 10 автоморги и сервизи, 20 заложни къщи и 48 търговски обекта, сред които павилиони, магазини, кафенета, питейни и увеселителни заведения. Регистрирани са 19 престъпления, образувани са 12 досъдебни производства, като в тази връзка в арестите за 24 часа са задържани  общо 10 лица. Съставени са 50 акта за констатирани нарушения на Закона за движение по пътищата и Закона за българските лични документи, както и 24 констативни протокола или актове от представители на други държавни контролни органи, допълни Стоянов.

В хода на акцията са установени четири лица, извършили кражби, като три от тях са малолетни. Момче и момиче от Велинград на 11 и 13 години са откраднали от физкултурен салон на велинградско училище два смартфона, а 12-годишен от Лесичово успял да открадне 300 лева от паркиран автомобил в село Калугерово. С децата работят инспектори от „Детска педагогическа стая“ и криминалисти.

Полицаи от различни структури са засекли шестима на възраст между 16 и 27 години, живеещи в Панагюрище, Пазарджик, селата Синитово и Огняново с наркотични вещества. Най-често органите на реда са откривали синтетичен канабиноид и марихуана. Двама шофьори са установени да управляват автомобилите си под въздействието на наркотици, а един с отнета шофьорска книжка и дерегистриран автомобил. Мъж на 26 години от Пазарджик е разобличен като извършител на вандалска проява. Той надупчил с остър предмет четирите гуми на паркирана лека кола в областния град. 73-годишен водач от Враца е задържан в ареста заради предложен от него подкуп на служители от Районното управление в Септември. Мъжът подхвърлил в служебния автомобил банкнота с номинал от 20 лева, за да не му бъде съставен акт за нарушение.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button