Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниТОП новини
Популярно

Брацигово отбелязва тържествено 147 години от Априлската епопея

С тържествена програма днес Брацигово отбелязва 147 години от обявяването на Априлското въстание.

От общинската администрация съобщиха, че вечерната програма започва в 19:15 часа с възстановката „Обявяване на въстанието в Брацигово 1876“, която ще бъде представена на пл. „Синджирли бунар“. След това в парк „Априлци“ ще бъде приет почетен караул и ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника на участниците във въстанието. В 21:00 часа на централния площад в родопския град започва тържествена заря- проверка. След илюминациите програмата ще завърши с концерт на гайдарска формация „Смолян”, с ръководител Тодор Михайлов.

Кметът на Община Брацигово Надежда Казакова отправи поздрав към жителите и гостите и на града.

“Ден на подвиг, ден на слава – това са дните 11 и 12 май за всеки, който носи в себе си частица от нашия град”, написа в профила си във Фейсбук Казакова.

“Всяка година, когато вишните се отрупат с цвят, ние си припомняме онези времена на геройство и плам. Припомняме си огъня в очите и страха в сърцето на всеки българин. Ние гледаме напред – към бъдещето, което ни обещава прогрес и развитие, но знаем, че някога едни хора, едни обикновени и страдащи хора, са оставили кървави следи по не една улица и църква из цяло българско. През най-хубавия пролетен месец ние празнуваме силата на българския дух, Брацигово празнува своя Великден, защото сме наследници на силните и горди мъже, над чиито глави пет века висеше заплахата от отомански ятаган, но те не само оцеляха, а се бориха геройски и дадоха живота си, за да ни има нас сега. Нека бъдем достойни наследници на дедите си!”, се казва още в поздрава на Надежда Казакова.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button