Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини
Популярно

Вицепрезидентът Илияна Йотова бе гост на Пазарджик

Церемония за тържественото връчване на знамето на XVIII ученически гвардейски отряд

На площад “Константин Величков” в Пазарджик днес се състоя церемония за тържественото връчване на знамето на XVIII ученически гвардейски отряд.

Официален гост на събитието, което се провежда под патронажа на Президента на Република България, бе вицепрезидентът Илияна Йотова.

Носете тези униформи с чест, учете се на храброст и на смелост, на отстояване на българските интереси и винаги помнете, че сте наследници на държава с много богати традиции, с много дълга и славна история. Носете с чест името българин. Помнете своята идентичност! Имайте българското самосъзнание и разпространявайте българската слава и култура по целия свят. С тези думи Илияна Йотова се обърна в приветствието си към младите гвардейци от Пазарджик.

Гвардейците олицетворяват българската държавност. Униформите не са само дреха, в тях се крие памет, настояще, бъдеще, история, самочувствие, отбеляза още Йотова. Тя подчерта, че гвардейските униформи не са променяни от 1883 година. Заедно с химна, герба и знамето, гвардията е този белег на държавност, от който и в днешно съвремие имаме все по-голяма нужда. Да познаваме държавата си, нейните символи, да познаваме ритуалите и да се чувстваме горди българи, посочи вицепрезидентът. Да пожелаем на добър час на тези млади хора, а ние, от своя страна да ги пазим и да им завещаваме мир, бъдеще и просперитет, каза в заключение вицепрезидентът.

Кметът на Пазарджик Тодор Попов в своето слово изтъкна, че сформирането на младежки гвардейски отряд е “още едно доказателство, че когато всички институции в лицето на държавата, местната власт и неправителствения сектор се обединят, се получават резултати, с които всички да се гордеят. Щастлив съм, че Пазарджик отново е добър пример в това да пазим традицията, да имаме отношение към младите хора и по този начин да гледаме в бъдещето като достойни българи, като хора със самочувствие и ясна визия, които знаят какво искат да направят и къде искат да стигнат, каза още Попов.

Гости на церемонията бяха областният управител на Пазарджик Трендафил Величков, полковник Кънчо Иванов- командир на националната гвардейска част, общински съветници и представители на културни институции.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button