Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ИкономикаНовиниТОП новини
Популярно

Започна ремонтът на пътя Дорково – Пещера

Със символична първа копка кметът на Пещера Йордан Младенов даде начало на реконструкцията на пътя Дорково – Костандово – летовище „Св. Константин”- Пещера, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Общата стойност на проекта, финансиран от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, е 7,4 млн. лева.

Строителството ще се осъществи на два етапа с общ срок 150 календарни дни от откриване на площадката. Сред дейностите в проекта са фрезоване на съществуваща асфалтобетонова и трошенокаменна настилка, изкоп за окопи, дренажи, банкети, почистване на водостоци, доставка и полагане на плътен асфалтобетон, доставка, полагане и уплътняване на неплътен асфалтобетон.

На мястото на старите пътни знаци ще бъдат поставени допълнителни стандартни, рефлектиращи. По време на ремонтните дейности ще бъдат разчистени площите в рамките на сервитута на пътя, включващо изсичане на дървета, клони, храсти и отстраняване на всички отпадъци.

Реализацията на проекта ще доведе до подобряване на условията за живот на жителите на общината, както и до превръщането на най-младото село в още по-атрактивна и предпочитана туристическа дестинация, посочи Младенов.

Пътят е натоварен през летните и зимните месеци, тъй като свързва летовище “Св. Константин” и Пещера. Курортът е известен със своя благоприятен климат, а построените там влекове създават условия за развитие на зимните спортове. Първият проект на летовището е изработен през 1910 г. заедно с „Наредби за строенето в курорта при горската местност „Св. Константин” – Пещерска околия”. Към момента общият брой на изградените индивидуални вилни сгради е около 900.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button