Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ИкономикаНовиниТОП новини
Популярно

Община Пазарджик започна изграждане на соларен парк

Община Пазарджик започна изграждане на соларен парк, който ще бъде разположен на повече от 100 декара, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. От две години говорим за проекта “Солар сити Пазарджик”, по който вече започна изграждането на мощностите с монтиране на панелите и всички необходими съоръжения, които да обезпечат този проект, посочи кметът Тодор Попов.

По думите му, за да се случи този проект, са били ангажирани десетки институции, лица и фирми. Първият етап, който е на стойност 8 млн. лева, ще бъде направен изцяло за сметка на изпълнителя, а в течение на времето ние ще връщаме тези средства през банков кредит, а ако той не стигне, ще ги връщаме от бъдещата печалба на дружеството, обясни Попов. Той подчерта, че Пазарджик е първата община, която прави инвестиция в соларен парк, който ще бъде в полза на администрацията чрез продажбата на електрическа енергия. Така той ще компенсира средствата, които изразходваме поне за 25 години напред, колкото е и гаранцията на всички тези панели, посочи кметът.

Попов посочи, че чрез проекта Общината ще успее да осъществява в бъдеще всички социални програми, свързани с талантливи деца, с млади семейства, с раждането на деца, спорт, култура. “И ще имаме наши си средства, с които да обезпечаваме тези дейности, да вървим напред, да гоним още по-добри резултати и Пазарджик да се превръща в още по-добро място за живеене”, каза още Попов.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button