Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаТОП новини
Популярно

ВАС потвърди, че изборът за кмет на Панагюрище е недействителен

Върховният административен съд (ВАС) остави в сила решението на Административен съд – Пазарджик, с което е обявен за недействителен изборът за кмет на Панагюрище по време на втория тур на местните избори на 5.11.2023г., съобщиха от съда. Решението е окончателно.

БТА припомня, че делото бе образувано по жалба на кандидата за кмет Никола Белишки, който загуби от опонента си Желязко Гагов с 28 гласа.

Върховните магистрати приемат, че правилно при установените от първоинстанционния съд нарушения на Изборния кодекс е налице опорочаване на изборния процес, което налага отмяна на обявения избор.

„Констатираните от експертизата допуснати нарушения наистина сами по себе си не могат да променят изборния резултат, но допълнени към вече констатираните сериозни нарушения в Секция 25 само допринасят към вече изведения извод за опорочен избор на втори тур за кмет в община Панагюрище“, пише в окончателното решение на ВАС.

От съда посочват още, че напълно неоснователни са оплакванията в жалбата за недопустимост на исканията за повторно преброяване и проверка на спорните секции. Също така, че няма допуснати съществени нарушения на процесуалните правила, налагащи отмяна на съдебния акт и връщане на делото за ново разглеждане.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button