Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ИкономикаНовиниПолитикаПрепоръчаниТОП новини
Популярно

Общо 82 приоритетни проекти на общините в област Пазарджик са включени в списъка към Закона за държавния бюджет за 2024 г.

Общо 82 са приоритетните общински проекти на 12- те общини в област Пазарджик, които са включени в специалното приложение към Закона за държавния бюджет за 2024г. Това съобщи Мария Ловчинова от Областната администрация.

Проектите са за основен ремонт и реконструкция на улици и общински пътища, основен ремонт, реконструкция и изграждане на ВиК системи и съоръжения публична общинска собственост, основен ремонт и реконструкция на сгради публична общинска собственост, в които се осъществяват дейности в областта на културата, благоустройствени дейности в населените места и за проектиране.

В изпълнение на чл. 107 от Закона за държавния бюджет за 2024 г., проектите ще се финансират на базата на сключено споразумение между министъра на регионалното развитие и благоустройството и кмета на съответната община. Допуска се авансово плащане в размер до 20 на сто от стойността на проекта, само при сключен договор с изпълнител и предоставено обезпечение от страна на изпълнителя към общината, съгласно разпоредбите на Закона за обществените поръчки. Предвижда се крайният срок за изпълнение на проектите да е до 31.12.2026 година.

Изискванията към общините са да има издадено валидно разрешение за строеж или на виза за проектиране за обекта. Не се допуска финансиране за дейности, извършени преди сключване на споразумението за финансиране на съответните проекти, както и двойно финансиране на предложените обекти. Също така не може да се финансират проекти, които са допустими за финансиране по програми и механизми на Европейския съюз и по международни програми и договори, както и по други национални програми.

Очаква се инвестициите в инфраструктура и подобряване на средата за бизнес и живот на местно ниво да допринесат за ускоряване на икономическия растеж в средносрочен план.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button