Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини
Популярно

В Пазарджик предстои обществено обсъждане за възстановяване на фасадата на Младежкия дом

Община Пазарджик обявява процедура за обществено обсъждане относно възстановяването на фасадите на Младежкия дом, което ще се проведе утре (4 юни). Това е част от изпълнението на предписание на Министерството на културата за премахване на боядисването на фасадите и тяхното почистване, информират от Община Пазарджик.

Целта на обсъждането е да се представят детайлни планове за възстановяване на фасадите в съответствие с предписанията. Възстановяването ще се извърши по методология, одобрена от лицензиран реставратор, добавят още те.

Община Пазарджик се ангажира да продължи работата по възстановяване на Младежкия дом в съответствие с най-високите стандарти за опазване на културното наследство и да гарантира, че този символ на града ще продължи да служи на общността и в бъдеще, посочват от общинската администрация.

Фасадата на Младежки дом – Пазарджик бе боядисана в различни цветове през пролетта на 2022 година. Това предизвика серия от реакции от страна на Камарата на архитектите и политически партии, които сезираха Министерството на културата. Според тях намесата върху фасадата нарушава архитектурния облик на центъра на града.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button