Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
СпортТОП новини
Популярно

Тодор Попов: Любослав Пенев е тук, защото заслужаваме да останем в Първа лига

Любослав Пенев е новият старши треньор на ФК Хебър стана ясно днес по време на пресконференция в Община Пазарджик където новият наставник бе представен лично от кмета Тодор Попов. Той подчерта, че Пенев ще има пълната власт по отношение на спортно-техническата част, няма да има намеса от страна на Общината. „Знаете каква е моята философия – търсим си хората, които ще ни помогнат там до където искаме. Той ще има свободата да си прави каквото прецени. “ 

„Ще кажа само две неща, защо правим тази смяна, защо това е важно. Отварям една скоба тук, за да кажа, че благодарим на Владимир Манчев за неговата работа през този период от време. Тази година ни беше доста динамична, но считам, че като отговорни хора ние трябва да направим най-доброто, а то е нашият клуб да остане в елитната група, защото го заслужава, градът го заслужава, всички усилия които сме положили до този момент, го заслужават. И най-вече публиката го заслужава, защото този проект е направен за да дава самочувствие на хората от града и да ги радва. В крайна сметка това е смисълът на футбола като игра. Затова ние имаме много малко време на практика до края на сезона, една трета, в същност. И трябва да направим наистина всичко необходимо, за да обезпечим нашето оставане. За съжаление, резултатите които постигаме през втория полусезон не са тези, които очаквахме. В крайна сметка спортът, както и политиката са резултативни дейности. Оставаш да играеш в елита, ако спечелиш съответните точки. А съответните точки се печелят когато играеш добър футбол. Когато играчите се раздават, когато имат хъс и самочувствие. Това се вижда от всички. Това е причината поради, която искахме да променим нещо, защото това е последният влак.“ – заяви Тодор Попов.

Защо Любослав Пенев?

„Считам, че Любо е единственият човек, който може да надъха отбора и да пусне нова искра, която да им помогне да останем там, където заслужаваме. Пак дебело подчертавам, че заслужаваме да останем в Първа лига. Защото сме клуб който няма финансови сътресения и няма и да има. Имаме една от най-добрите бази в България, защото традицията на Пазарджик в годините е да дава добри футболисти. Тук има сетивност към футбола и защото след месец тук ще имаме един стадион отговарящ на всички стандарти. Остана само осветлението да сложим. Затова, Любо има всички тези качества, аз го харесвам, защото: първо – той е мотиватор, второ: той притежава качествата да извлича от всеки един футболист максимума. Той е лидер. Има самочувсктвие и разбира философията на играта футбол. Всички отбори на които той е бил треньор са играли грамотен футбол. В България не са чак толкова много добрите треньори. Считам, че Любослав Пенев е един от тях и му благодаря сърдечно за това, че той прие това предизвикателство в този труден за нашия отбор и град момент. Гордея се, че той ще наш треньор“ – каза Тодор Попов. „Като ръководство, като хора, на които им пука за този важен проект ще направим всичко необходимо за да достигнем нашата цел. От него зависи колко ще остане при нас. Ние искаме дългосрочни отношения с него, но всичко зависи от неговото решение.“ – заяви кметът на Пазарджик.

Две срещи са били необходими на кмета Тодор Попов с Любослав Пенев за да достигнат до споразумението той да поеме ръководството на ФК Хебър, като на първо време Пенев остава до края на този футболен сезон.

Любослав Пенев: Оптимист съм

Оценявам шансовете на Хебър като добри. Първо за мен това е едно сериозно предизвикателство. Аз обичам такива неща. Но казвам, че имаме шансове, аз съм оптимист. Имаме да изиграем шест + пет мача, това са единадесет мача, което прави 33 точки. Това не са малко точки, така че както каза и Тошко, с общи усилия можем да се справим. Това означава както треньорски щаб, така и футболисти, община, ръководство, фенове – трябва да дадем максималното и най-доброто от себе си, за да постигнем тази цел. Тази цел към момента е една. Оставане в елита на българския футбол. Оптимист съм. Имаме сили, но ни предстои, разбира се, работа през тези месеци. С мен ще има двама помощници, щабът остава от пет човека, треньорът и вратарите си остават, кондиционния остава, с мен идват двама помощници – Ради Здравков и Наско Стоилов, които са работили и преди това с мен. Лично не съм се запознал още с отбора, в 16 часа имаме тренировка. Но наблюдавам всички отбори, както и Хебър. Все пак това ми е професията обичам футбола, обичам да работя. Базата я познавам и съм доволен, тя е точно това от което има нугжда един футболен отбор. И тя ще продължава да се разраства, което е изключително важно, за да се развива един футболен клуб. Не е важно само да имаме първи отбор, важно е да имаме и школа. Школата е една индустрия. Аз разчитам много на младите момчета, както по принцип и един клуб трябва да разчита. Трябва да се работи много в школите, защото в следващ момент те ще дадат потенциала, които очакваме за един първи отбор. А най-вече това са местни момчета. За мен това е важно. Това е един затворен цикъл, който трябва да се постига, за да има успехи във футболната игра. Предстоят две контроли на отбора с „Миньор“ Перник в Пазарджик  и с „Локомотив“ – Пловдив в Пловдив. Всеки отбор има силни и слаби страни, няма отбор, който само да побеждава или само да губи. Пак казвам, момчетата трябва да бъдат абсолютно спокойни, ще работим добре, ще се опознаем много бързо. Аз съм взискателен треньор, при мен всичко стъпва на база дисциплина, някои от тях са работили с мен, нищо страшно няма. Така трябва да бъде в професионалния спорт. Чака ни много работа.

Феновете: Добре дошъл, Любо!

Ето какво се появи на страницата на ФК Хебър минути след пресконференцията:

„Легендарният футболист застава начело на отбора в битката за оставане на елита! Това бе обявено от Кмета на Пазарджик – Тодор Попов, и Президента на Хебър – Елизар Спасов, на съвместна пресконференция в сградата на Общината. В кариерата си Любослав Пенев е бил национален селекционер на България, както и старши треньори на редица клубове в страната, включително ЦСКА – София, ЦСКА 1948, Литекс (Ловеч) и Ботев (Пловдив).
В легендарната си футболна кариера, нападателят е защитавал цветове на испанските Атлетико Мадрид, Валенсия и Селта Виго, както и българския ЦСКА.
Добре дошъл, Любо!“

Подобни публикации

Back to top button