Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниТОП новини
Популярно

Пазарджик: Шест деца са отличени за участие в националния кръг на конкурса „Рицарят в мен“

Шест деца от пазарджишка област са отличени в тринадесетото издание на конкурса за есе и рисунка  организиран от Ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим – „Рицарят в мен“.

Общо петдесет деца от седем училища и Школата по изобразително изкуство към Младежки дом – Пазарджик се включиха в регионалния кръг на конкурса, който приключи на 22 март с изложба във фоайето на Младежки дом – Пазарджик, където отличените участници получиха своите грамоти и награди.
„Благодаря на рицарите и дамите от командерия „Св.св. Константин и Елена“ в гр. Пазарджик за постоянството, с което те поддържат жив този конкурс. Аз го приемам и като лична кауза, тъй като тук се състоя първата изложба в ;ялата страна.“ – каза директорката на Младежки дом – Пазарджик Инна Церовска. Тя припомни, че само няколко години след това конкурсът е станал национален и семейството на участващите в него деца расте с течение на времето.
„Вашите рисунки ме развълнуваха и беше много трудно да вземем решение кои са най-добрите сред участниците.“ – заяви художникът Спас Киричев. „Днес всички, които са представили своя работа ще получат благодарствена грамота, а шестима ще си тръгнат и с предметен подарък – наръчник по рисуване.“ – допълни той.
Спас Киричев отправи благодарност към преподавателите – Петя Дарджикова от СУ“Георги Бенковски“, Наталия Йорданова от СУ“Георги Брегов“, Илиян Ненов и Стефан Камаринчев от ОУ“Климент Охридски“, Димитър Канлиев от ОУ“Неофит Рилски“ – гр. Велинград, Благовест Краев от СОУ“Христо Смирненски“ в гр. Септември, Таня Каменска от ОУ“Проф. Иван Батаклиев“ и Александра Кисовска от Школата по изобразително изкуство към Младежки дом – Пазарджик.
Ето и имената на шестимата участници, които ще се надпреварват с връстници от цялата страна и на първи юни, един от тях ще бъде отличен в столицата: Изабела Генкова от  СУ“Георги Бенковски“, Елиана Краева от ЕГ“Б.Брехт“, Ягода Георгиева от СУ“Г.Брегов“, Катерина Фингарски от ОУ“Св. Кл. Охридски“, Мелис Хасан от ОУ“Неофит Рилски“, Мира – София Радева от ОУ“Проф. Иван Батаклиев“.
Изложбата ще бъде достъпна за посетители до 22 април.
Източник: pzdnes.com

Подобни публикации

Back to top button