Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПрепоръчани
Популярно

site.btaРегионалният исторически музей в Пазарджик ще представи изложбата “Градски бит”

На втори юли  в централната сграда на Регионален исторически музей – Пазарджик ще бъде открита изложбата „Градски бит“, съобщават от музея. Тя ще може да бъде видяна до втори септември.
Изложбата представя щрихи от миналото на Пазарджик в периода от Освобождението на България до настъпилите промени през 1944 година.

Посетителите ще имат възможността да се  запознаят с личности със значима роля в обществено-политическия, стопански и културен живот на града – кметове, юристи, лекари, хора на науката и изкуството, представители на духовенството, занаятчии и търговци.
Изложбата представя снимки, вещи и документи от фондовете на отделите „Нова история“ и „Етнография“ – показани са интериор на градско жилище от 30-те – 40-те години на ХХ век и облекло от същия период.

В изложбата са включени илюстративни табла, гоблен и картини на пазарджишки художници от периода на новата българска история, съхранявани във фонда на Регионален исторически музей – Пазарджик.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button