Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

С богата програма Пазарджик отбелязва своя празник в деня на светите равноапостоли Константин и Елена

С богата програма в деня на светите равноапостоли Константин и Елена Пазарджик отбелязва своя празник.

По традиция той започна с тържествена литургия в църквата “Св. св. Константин и Елена” и литийно шествие от храма до центъра на града. В него се включиха кметът на Пазарджик Тодор Попов, народни представители, областният управител Трендафил Величков, духовници и десетки граждани.

Под звуцитете на химна на града на площад „Константин Величков“ кметът издигна тържествено флага на Пазарджик, а Знеполският епископ Арсений отслужи благодарствен водосвет и благослови града и неговите жители.

“Днес е ден, в който отдаваме почит към нашите небесните пазители, и ден, в който категорично можем да заявим, че Пазарджик има поводи за гордост”. С тези думи Тодор Попов се обърна към пазарджиклии и гостите на тържествата. В своето приветствие той подчерта, че в навечерието на днешния празник бе открит най-високият светски паметник на светите равноапостоли Константин и Елена, а след няколко месеца предстои откриването на уникалния по своя замисъл парк “Градините на света”, чието послание е за мир, разбирателство и хармония.

“Градът ни се развива, благодарение на мечтите и надеждите на всеки един от нас и независимо от нелеките предизвикателства на времето, в което живеем, позитивизмът и желанието ни да вървим напред го превръщат в красив европейски град, посочи още Попов. ” Днес оправдаваме самочувствието на успели хора,защото обликът на града ни се променя, благодарение на усилията на всички. Пред нас е поредната динамична година, очакват ни предизвикателства, но аз съм уверен,че заедно ще се справим с тях”, каза още кметът на общината.

Попов връчи подаръци на децата, родени в празничния ден през последните 18 години. Традицията да се припознава първото родено в празничния ден, за “Дете на Пазарджик”, датира от 1987 година. Тази година до момента на церемонията нямаше новородено в пазарджишките болници.

В Обедния концерт на площада на сцената излязоха на Ансамбъл “Пазарджик”, Ансамбъл “Сливен” и Капански ансамбъл- Разград.

Програмата продължава вечерта с концерт на популярни изпълнители .

Тържествата ще завършат с празнични илюминации.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button