Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини
Популярно

Обсъдени са три варианта за възстановяване на фасадата на Младежкия дом в Пазарджик

На провелото се обществено обсъждане за възстановяване на фасадата на Младежки дом – Пазарджик бяха представени три варианта. Първият е химичен, като той е най-скъп, действа добре при мрамора, но резултатът не е добър при почистването на варовика заради порите на материала, посочи кметът Петър Куленски.

Механичен вариант с пясъкоструйка е най-бързият и достъпен вариант, но недостатъците му са, че от материала се отварят нови пори и също се рискува част от плочките да се счупят под натиска на силната струя, добави кметът.

Куленски представи и трети вариант, който включва цялостна подмяна на фасадата с мрамор и варовик, най-близък до вложения. Недостатъкът е, че ще се наруши автентичността на сградата, каза кметът.

Все още нямаме достатъчен обем от проби, който да ни помогне да вземем информирано решение, допълни той. Нашата цел е да стигнем до решение, което ще доведе до това нещата да изглеждат по-добре, а не да ги рушим, каза Куленски.

В обсъждането участваха представители на Камарата на архитектите, Съюза на архитектите, Камарата на строителите и граждани на Пазарджик.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button