Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаТОП новини
Популярно

Областният управител на Пазарджик Трендафил Величков ще се кандидатира за кмет на община Пазарджик

В пресклуба на БТА Областният управител на Пазарджик Трендафил Величков обяви, че ще се кандидатира за кмет на община Пазарджик.

“Пазарджик е моя кауза и аз смятам, че няма как да оставя моите съграждани без избор. Разчитам на подкрепата и общата работа с нашите съграждани, за да направим Пазарджик по-добър, посочи Величков. Той обясни, че след като два пъти подава оставка като областен управител, са се появили множество въпроси в обществото и политическата му култура го е задължила да отговори на тях.

Според него сегашното управление на общината е изчерпило своя потенциал. “Дълги години съм в политиката, имам претенцията да разбирам от местна власт и местно самоуправление и знам, че един следващ мандат на Тодор Попов няма да донесе нищо по-добро на нашите съграждани. Моето разбиране за политика и добро управление предполагат на първо място да има стабилни морални устои. Ако някой кмет си мисли, че е феодал, това означава, че всички ние сме крепостни селяни. Това руши устоите на обществото и на политиката. За да бъде успешно едно управление, то трябва да има стабилен обществен договор, чийто израз е общинският бюджет, заяви още Трендафил Величков. По думите му общинските финанси в Пазарджик не се управляват добре, няма ясни приоритети, прозрачност и предвидимост. Общинското управление трябва да има визия за новото време, в което живеем, отбеляза Величков.

Той подчерта, че “министър- председателят е уведомен коректно” за решението да се кандидатира за кмет на Пазарджик и докато правителството не назначи заместник, ще продължи да изпълнява функциите си на областен управител.

Величков уточни, че от 2017 година не членува в партия, така че кандидатурата му ще бъде надпартийна, а формата, с която официално ще участва в местните избори, предстои да бъде уточнена. “Моят политически генезис е ляв, но в годините съм доказал, че когато има кауза, работя достатъчно добре с хора от целия политически спектър, добави още той.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button