Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовини
Популярно

Младежки театрален фестивал „Океан от любов“ ще се проведе от 29 март до 1 април

Младежки театрален фестивал „Океан от любов“ ще се проведе от 29 март до 1 април 2024 г. в Младежки дом – Пазарджик, съобщи директорът Инна Церовска.

Тази година даваме възможността да представят продукциите си трупи от следните градове: Пазарджик, София, Банкя, Варна, Сливен, Перник, Стара Загора, Благоевград, Разград.

Експертите на кръглите маси ще бъдат актьорите Гьорги Георгиев – Áнтика („Шрек“, Скачай“, „Авеню Q” и др.; режисьор на спектакли от независимата сцена), Самуела-Ивана Церовска (ДТ „Стефан Киров“ – Сливен), Мая Бежанска (телевизионна и театрална актриса), Петър Влайков (актьор, директор на Пловдивския куклен театър). Както всяка година екипът от експерти ще коментира конструктивно спектаклите заедно с трупите.

Участниците във фестивала ще имат възможността да се включат в театрално ателие по пластика с водещ ментор Стефания Георгиева и ателие по поетично слово с водещ ментор Ангелина Славова.

И тази година предлагаме на участниците да се включат в мотивационна среща с режисьора Яна Титова и главната актриса във филма „Диада“ Маргарита Стайкова.

Експерименталната театрална лаборатория Драма лаб, в която участници от различни трупи работят в рамките на фестивала и представят сценичен продукт също в рамките на „Океан от любов“ ще се реализира под менторството на Константин Еленков (познат от „Одисей“ и „Коприна“ на Пловдивския театър), в колаборация с композитора Явор Карагитлиев.

Фестивалът ще се открие с фотоизложба „Артисти за деца“ на професионалния фотограф Атанас Кънев и театралната режисьорка Елена Панайотова.  Тя е част от програмата „Артисти за деца“, продуцирана от Фондация „ДЕН ГРИ“ и ръководена от Елена Панайотова в Кения (2011- 2017) и България (2002-2017). Фотоизложбата „Далеч от Африка“ към същата програма ще бъде изложена в Галерия „Георги Машев“ от 25 март до 7 април. В този проект са били въвлечени 5000 деца и младежи в риск и 300 артисти от Африка и Европа, обучени от български екип в практиките на приложния театър. През 2016 програмата е сред осемте проекта от общо 1800 от цял свят, подкрепени от ЮНЕСКО за допринасяне за културно разнообразие в света.

Младежки театрален фестивал „Океан от любов“ е създаден през 2006 година като фестивал на смеха. Днес е един от водещите младежки фестивали за театър. Екипът на фестивала разбира ползите и ефекта от заниманията с театър и дава възможността и свободата младите хора да се изразяват чрез творчество и да развиват своите умения чрез среща с различни професионалисти. „Океан от любов“ е първият фестивал, в който се въвеждат театрални ателиета за участниците, както и конструктивно обсъждане на спектаклите.

Фестивалът се финансира от Община Пазарджик.

Източник: www.pzdnes.com

Подобни публикации

Back to top button