Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини
Популярно

Кметът на Пазарджик представи пред посланика на Гърция проекта “Градина на света”

Посланикът на Гърция Алексиос Мариос Либеропулос посети Пазарджик, за да се запознае на място с проекта на Общината “Градината на света”.

Искаме да покажем, че на едно място могат да се съберат всички държави като послание за мир, каза кметът на Пазарджик Тодор Попов. Той обясни, че идеята на проекта е да сближава хората. “Досега над 20 държави са ни подкрепили, включително отдалечени като Австралия, Бахамите, Ангола и Аржентина”, поясни кметът на Пазарджик.

Посланик Либеропулос посочи, че скоро ще даде отговор дали Гърция ще се включи в проекта.

Тодор Попов подари на посланика символа на “Градината на света”- позлатени житни класове и бутилка вино от региона.

Началото на “Градината на света” бе дадено на 23 септември 2022 година със символична “първа копка” от легендата на българския футбол Христо Стоичков и кмета на Пазарджик Тодор Попов в присъствието на посланици, консули и дипломати. Проектът е послание за мир, солидарност и съпричастност.

Градината ще бъде разположена в парк остров „Свобода“ в областния град, като идеята е да бъде най-голямата площ на Балканите с растителни видове от България, Европа и света. В нея Стоичков ще има специален кът с български рози, оформени като номер 8, с който той играеше като футболист.

Всяка държава, приела покана за участие, ще предостави традиционен растителен вид, съпътстван от информация за страната – столица, население, национален флаг, кратка история и др. Общината ще издаде и алманах с обобщената информация, който ще бъде предоставен на училищата.

В бъдещата “Градина на света” са предвидени също кътове за хепънинги, инициативи на художници и скулптори.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button