Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ПолитикаТОП новини
Популярно

700 униформени в изборния ден, до момента обстановката е спокойна

Изборният ден в Пазарджишка област засега протича нормално и спокойно. Служителите на ОДМВР-Пазарджик традиционно са подпомогнати от екипи на Зоналното жандармерйско управление в Пловдив. Всички помещения за гласуване бяха предадени от охраняващите ги полицейски служители на секционните избирателни комисии.
Предприети са всички необходими мерки за охраната на обществения ред, пожарната безопасност и осигуряването на спокойно протичане на изборния ден. В охраната са ангажирани над 700 служители на МВР.
Създадена е организация и звената „Български документи за самоличност“ ще работят в днешния ден от 8.30 до 19 часа. Те ще издават удостоверения (за изгубени/откраднати/повредени/унищожени лични карти и документи с изтекъл срок) с оглед на упражняване на избирателните права на гражданите. Само през вчерашния ден са издадени общо 6 удостоверения за гласуване на граждани, а за периода от 28 март до днес са общо 25 броя.

Припомняме, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. Забранява се ползването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване.
Служителите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на секционната избирателна комисия.
Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес и са съотносими към действията на МВР, на денонощната телефонна линия 02 90 112 98 и имейл izbori2023@mvr.bg.

Източник: www.zname.info

Подобни публикации

Back to top button