Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Новини
Популярно

Непълнолетен е установен като автор на анонимен сигнал за поставено взривно устройство в училище в Пазарджик

Непълнолетен младеж е установен, като автор на анонимен сигнал за поставено взривно устройство в сградата на Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт (ПГИМ) в Пазарджик, съобщи говорителят на полицията Мирослав Стоянов.

Той уточни, че на 28 март следобед на телефон 112 в ОДМВР-Пазарджик бил получен анонимен сигнал. Подателят съобщил, че в сградата на една от професионалните гимназии в областния град е поставено взривно устройство.

Както БТА писа, екипи на полицията незабавно са пристигнали на място и съвместно с учители и персонала на училището бе извършена евакуация.

Стоянов каза още, че е извършена щателна проверка на всички помещения в сградата и взривно устройство не е открито.

В резултат на проведените действия от служители от сектор “Криминална полиция” е установена самоличността на подателя. Оказало се, че това е 16-годишен младеж, който е ученик в гимназията.

По случая е образувана преписка, а материалите по нея са докладвани на Районната прокуратура в Пазарджик.

С непълнолетния работят криминалисти и инспектор “Детска педагогическа стая”.

На 28 март в Пазарджик бяха получени заплахи за поставени взривни устройства в две училища – Езикова гимназия “Бертолт Брехт” и ПГИМ.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button