Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини
Популярно

Започва ремонт на фонтана в центъра на Пещера

Компроментирана хидроизолация, облицовка и пукнатини в стоманобетоновата конструкция, корозия с пробив в тръбната инсталация за водните ефекти във фонтана в центъра на Пещера са причините, които налагат ремонт на водната атракция.
„Общината ще направи цялостно обновяване и ремонт на фонтана и водната каскада, ремонтните дейности започнаха, надявам се скоро площадното пространство да изглежда по един нов, по-приятен и съвременен начин.“, каза Йордан Младенов по повод ремонтните дейности.Той допълни, че голяма част от облицовката на фонтана е отлепена от основата, вследствие на експлоатацията, както и на това, че е изложен директно на различни атмосферни условия. Младенов подчерта, че е установена значителна корозия с пробив в тръбната инсталация за водните ефекти.
„Всичко описано по горе води до огромни загуби на вода и невъзможност за работа на съоръжението. Съществуващите електрически помпи са с голяма мощност, водещи до неоправдан разход на електроенергия. Липсва и филтрираща система за пречистване на водата.“, каза Йордан Младенов.
Градоначалникът коментира, че „С цел следване на съвременните тенденции за изграждане на фонтани, предлагаме да се реконструира сега съществуващият фонтан включващ нова композиция от дюзи, светлина и синхронизация с озвучаване. Съществуващото помпено помещение е необходимо да се разшири, с цел монтиране на филтрираща система и нова помпена група за фонтана, както и система автоматична дезинфекция на водата.“
Очаква се ремонтните дейности да приключат до празника на Пещера- 6 май, и водното съоръжение отново да ни радва и доставя прохлада в горещите летни дни.
Източник: pzdnes.com

Подобни публикации

Back to top button