Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

В град Сърница откриха филиал на Спешна помощ

Филиал на Спешна помощ в град Сърница откри днес служебният министър на здравеопазването Асен Меджидиев, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

За мен е изключителна чест да направя това откриване, защото сърцето ми е в медицината. Това, че сте чакали осем години, в моите представи е недопустимо. Като лекар с 28 години опит в сферата на медицината и като началник на Спешното отделение в най-спешната болница в България – „Пирогов“, за мен този ден е празник, заяви министърът по време на откриването.

На официалната церемония присъстваха още кметът на Община Сърница Неби Бозов и областният управител Трендафил Величков.

Според Меджидиев нуждата от изграждането на такъв център е належаща, не само поради труднодостъпното географско местоположение на региона и затрудненото придвижване до най-близкия Център за спешна медицинска помощ, но и поради факта, че Сърница е курортен център, което значително увеличава броя на населението през туристическите сезони.

Министърът припомни, че по време на мандата на служебното правителство, са открити Спешни центрове в Созопол и Приморско.

Кметът на Община Сърница Неби Бозов заяви, че осем години местните власти са се борили за откриването на Спешен център в града.

На финала министър Меджидиев и кметът Неби Бозов откриха нова чешма – символ на традицията на Община Сърница. Тя е дарение от Меджидиев и Неби Бозов за жителите и гостите на града, с пожелание за здраве и благоденствие.

На Международния ден на спешната помощ, който се отбелязва на 27 май, д-р Диана Димитрова, началник на Спешното отделение в „Пирогов“ и председател на Дружеството на спешните лекари в България, заяви, че средната възраст на работещите в Спешна помощ е около 50 години. Тя добави, че намаляват кадрите в сектора. Според д-р Димитрова, за да бъдат привлечени нови медицински специалисти в спешната помощ, трябва обучение, добра среда за работа и по-високо заплащане.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button