Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаТОП новини
Популярно

Общинският съвет в Пазарджик избра за председател Найден Шопов

На петото продължение на първото заседание за избор на председател на Общински съвет – Пазарджик съветниците избраха с 23 гласа “за” за председател Найден Шопов. Неговият конкурент Таня Колчакова – Янева, издигната от ПП “Продължаваме промяната – Демократична България” получи 12 гласа. От гласувалите 40 съветници действителните бюлетини бяха 35.

Общинските съветници на Пазарджик избраха деветчленна комисия с председател Чавдар Чавдаров, която да подготви проект за Правилник на работата на съвета. Той трябва да е готов на осми декември. Следващото заседание на съветниците е насрочено за 14 декември.

В състава на Общинския съвет влизат 15 партии и коалиции. С най-много мандати -10, е листата на местната коалиция “Новото време”. Следват ГЕРБ и “Продължаваме промяната- Демократична България” с по четири. Трима са общинските съветници от “БСП за България” и от “Заедно за силна община”. По две места имат “Движение напред България”, “Пряка демокрация”, “Воля”, Земеделски народен съюз”, “Възраждане”, НДПС и “Движение нашият град”. С по един мандат са Земеделски съюз “Александър Стамболийски”, “Български съюз за пряка демокрация” и “Партия на зелените”.

Общинските съветници в Пазарджик са 41.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button