Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовини

15 компютъра за училищен кабинет дари „Биовет“ АД на ОУ „П.Р. Славейков“

Кабинетът по информационни технологии в ОУ“П.Р. Славейков“ в Пещера е оборудван с компютри от „Биовет“ АД. Те са доставени и монтирани в петък, в учебното заведение, което имаше нужда от подмяна на морално остарялата техника.

Общо 15 са компютрите в класната стая, те са свързани и в обща мрежа. Към всеки от компютрите е ситуирана нова клавиатура и мишка. От „Хювефарма“ са предоставени петнадесет монитора, които вече са вързани към стационарните компютри в кабинета, окабеляването към системите също е изцяло обновено. Монтирани са нови RJ45 конектори на старите FTP кабели, което гарантира нормална работа на мрежата.

Доставката и монтажът на техниката се наложи, след като в края на ноември от школото поискаха подкрепа за подмяна на амортизираната техника. С новите компютри ще работят учениците от класовете, които изучават Информационни технологии и Компютърно моделиране. Част от обучението по компютърно моделиране се състои в създаване на компютърни програми за решаване на задачи със средствата, които се изучават по предмета Компютърно моделиране от общообразователната подготовка. Това не е единственото дарение направено от „Биовет“ АД за училището, преди няколко месеца фирмата дари нови чинове за оборудването на друга класна стая.

„От мое име и от името на целия екип на ОУ „Петко Рачов Славейков“ искаме да Ви благодарим за съдействието, съпричастността и отговорното отношение към нуждите на образователния процес в училище. Всичко това ще допринесе за постигане на по-високи успехи в училищните занятия и дейности. Чрез Вашето дарение за пореден път показвате ангажираност към бъдещето на децата и доказвате, че имате положително отношение към развитието на българското образование и инвестирате в него, а това е инвестиция в бъдещето.“ – се казва в Благодарствено писмо от директора Митка Кавлакова изпратено до ръководството на „Биовет“ АД.

Източник: www.pzdnes.com

Подобни публикации

Back to top button