Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини
Популярно

Започва процедурата за избор на изпълнител за ремонта на моста на Марица в Пазарджик

От днес започва процедурата за избор на изпълнител за ремонта на моста на Марица, като процесът ще отнеме време и е важно да имаме готовността за още търпение, каза кметът на Пазарджик Петър Куленски, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. Целево е мостът не просто да бъде рехабилитиран, а това да се случи качествено и с всички взети мерки за неговата устойчивост напред във времето, заяви той.

„От встъпването ми в длъжност положихме нееднократно усилия, за да насочим фокуса на отговорните за моста и ремонта му държавни институции. Няма да спрем с вниманието си, докато не го видим такъв, какъвто трябва да бъде – ремонтиран, модернизиран и сигурен за всеки преминаващ през него“, добави Куленски.

В началото на следващата седмица ще се проведе среща с органите на Контрола на автомобилния транспорт (КАТ), за да се реши важният въпрос с реорганизацията на движението по време на ремонта, за което обществеността ще бъде своевременно информирана. От Общината поднасяме своите извинения на гражданите предварително за дискомфорта, който ще понесат от временното преустановяване на движението по моста, но ремонтът е повече от належащ, каза още кметът.

В началото на тази година бе обявено, че се очаква да бъдат реализирани два важни инфраструктурни проекта- ремонтът на река Марица и строителството на Западния околовръстен път.

Справка от Държавен архив- Пазарджик сочи, че настоящият мост е пуснат в експоатация през 1964 г, като последно е ремонтиран козметично през 2007 г. През него минава основният трафик от родопските общини в Област Пазарджик към Пловдив.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button