Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини
Популярно

Отмениха описани от „Сега“ търгове за държавни имоти

Областни управители пуснаха за продажба и евтини апартаменти

Описани от „Сега“ търгове за продажба на държавни имоти от областната управа на Пазарджик са били отменени. Със заповед на областния управител са спрени две продажби – на имот от 12 739 кв.м. в с. Дебръщица и по-малък имот от 2 декара в село Главиница. В заповедите за прекратяване се изтъква само една причина – липса на яснота дали посочените депозити за участие са с ДДС или не, но справка в други финализирани търгове от областната управа на Пазарджик показва, че този проблем е съществувал и при тях и не е довел до отмяна.

Търгът за 12 739 кв. м. в с. Дебръщица бе обявен с начална цена 12 731 лв. или 1 лв. на кв. метър. Търгът е интересен и с друга особеност – земята е била актувана с акт за частна държавна собственост на 7 декември, 2022 г. – малко преди пускането й на търг. Актуван през декември, 2022 г. е и вторият имот с отметен търг – в село Главиница. При него актът за частна държавна собственост е издадена на 12 декември, 2022 г., а началната цена за 1966 кв. м. имот е 3431 лв. Както „Сега“ писа, прясно актувани се оказаха и други обявени за продажба през агенцията за публични предприятия и контрол държавни имоти. Справка в електронната платформа за търговете показа видима активизация на областните управители по линия на продажба на земи при служебното правителство.

Обявяването на търгове продължава, като прави впечатление пускането на продажба на апартаменти с изгодни цени. Областният управител на Стара Загора е пуснал 6 търга за продажба на апартаменти в Стара Загора и Казанлък, като при някои цените са много изгодни на фона на квадратура и състояние на жилищата, показва преглед на документацията. Така например апартамент от 90 к. м.  в Казанлък е предложен с начална цена на търга от 30 840 евро. Друго малко жилище от 45 кв. м. с мазе и таван в центъра на Казанлък, с нужда от ремонт, е предложено с начална цена от 27 560 евро. Жилище от 88 кв. м. в Стара Загора е предложено с начална цена 46 560 евро.

Интересна оферта има и на областния управител на Ямбол. Апартамент от 70 кв. м. в гр. Болярово се предлага със стартова цена за търга от скромните 6000 лв. От информационния меморандум на имота не става ясно защо цената е толкова ниска – документът е много кратък, без снимки и подробна информация за данъчна оценка и т.н. Апартаменти са продавани и в началото на 2022 г., показва справка в приключените търгове.

Източник: www.segabg.com

Подобни публикации

Back to top button