Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовини
Популярно

Наградата “Огънят на поколенията” е наша сбъдната мечта, каза Таня Димитрова, ръководител на пазарджишкия състав “Чудесия”

Наградата “Огънят на поколенията” е наша сбъдната мечта, каза за БТА художественият ръководител на представителен танцов състав „Чудесия“ от Пазарджик Таня Димитрова.

Съставът “Чудесия” бе отличен с Голямата награда “Огънят на поколенията” на финала на Топ 10 Български танцов фолклор, провел се в град София,  в категория “Любителски фолклорни танцови състави и ансамбли” за възрастова група 13-18 години.

Димитрова добави, че журито се е състояло от 13 души, трима от които са били представители на Сърбия, Румъния и Турция и поясни, че конкурсът е започнал още през януари, като са били отсяти 15 състава, които да продължат на полуфинал през април.

Продължихме и стигнахме до финала, където успяхме да получим голямата награда. Искам да благодаря на Васил Герлимов и дъщеря му Йоана Герлимова за хореографията, на Младежки дом- Пазарджик, на Община Пазарджик за подкрепата и не на последно място на децата, каза още Димитрова.

Художественият ръководител на „Чудесия“ добави още, че това в второто издание на конкурса, като миналата година е била за танцьори над 18 години, а тази за такива от 13 до 18-годишна възраст, като основната идея е да си повиши качеството на танцовите състави в България.

За нас е огромна чест и радост да стъпим на една сцена с едни от най- добрите ансамбли от цяла България и да премерим сили в изключителната надпревара на най-добрите състава, добави още Таня Димитрова.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button