Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПрепоръчани
Популярно

Момиче на 15 години се е удавило в напоителен канал край с. Црънча, общ. Пазарджик

Непълнолетно момиче се e удавило след падане в напоителен канал край пазарджишкото село Црънча, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов.

Инцидентът е станал в следобедните часове на 11 юни.

По първоначални данни група деца и техни близки били в землището на село Црънча. Стоянов уточни, че 15-годишно момиче от Ракитово паднало в напоителен канал, който по това време е пълен с бързотечаща вода и течението повлякло детето по посока на съседното село Паталеница. На мястото пристигнали дежурни автопатрули и пожарникари. Около километър по течението на напоителния канал екипите открили и извадили тялото на момичето. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на прокуратурата.

От ОДМВР-Пазарджик припомнят, че категорично се забранява къпането в язовири, микроязовири, напоителни канали, изкопи, запълнени с вода, изкуствено създадени езера, тъй като има риск за живота и здравето на хората. Собствениците на тези водоеми имат задължението да ги обезопасят с лесно забележими знаци, забраняващи къпането, на които се посочва конкретната опасност. Табелите се поставят на разстояние не по-голямо от 200 м. между тях.

Мирослав Стоянов добави, че в летните горещини не бива да се влиза в необезопасени и охранявани водоеми – канали, язовири и микроязовири, реки и потоци.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button