Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини
Популярно

Годишнина от арменския геноцид

Арменската общност в Пазарджик почете паметта на жертвите на масовото изтребление на арменците в Османската империя

Арменската общност в Пазарджик и приятели на арменците почетоха паметта на жертвите на масовото изтребление на арменците в Османската империя.

В културния клуб “Арто Бъздигян” към църквата “Сурп Степанос” лекция за историята на арменския народ от възникването му до трагичните събития преди 108 години представи социологът Олег Мардиросян.

На 24 април през 2015 година във връзка с отбелязване на 100-годишнината на събитието, българското Народно събрание прие декларация, с която признава „масовото изтребление“ на арменците в Османската империя. Паметта на жертвите се почита всяка година на тази дата.

Това трябва да се помни за историята, наш дълг като следващи поколения е да почетем паметта на нашите прадеди, каза Нишан Бъздигян – организатор на възпоменателното събитие.

Ние сме много благодарни, че България тогава ни е приела и до момента ние сме равноправни граждани на страната и допринасяме за развитието ѝ. Но ако това се беше отчело от световните общности, нещата, които се случват в съвремието, може би нямаше да се случат. Ако се върнем в годините назад, това е било преди Холокоста, преди други събития, преди събитията в Украйна. Тези неща трябва да се осъждат и световната общност да знае, че такива неща не трябва да се случват“, допълни Нишан Бъздигян.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button