Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЕкологияНовини
Популярно

Екологичен проект на Община Пещера

Община Пещера сключи договор за реализация на екологичен проект чрез Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство

Днес в Община Пещера бе представен проект „Подобряване на капацитета на администрациите и пилотно прилагане на мерки за успешна адаптация към климатичните промени на общините Пещера, Батак, Садово и Стрелча”.

Партньори по проекта са общините Батак, Садово и Стрелча, Сдружение “Съюз за България” и СУПРАС АС Норвегия.

Той се изпълнява с финансовата подкрепа в размер на 280 хиляди евро, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по програма “Опазване на околната среда и климатични промени” на Финансов механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 – 2021“.

За мен е удоволствие да представя един иновативен и интересен проект, по който ще работим в партньорство няколко общини, каза кметът на Община Пещера Йордан Младенов. Проектът ще даде възможност да имаме съвременни стратегически и планови документи, ще подобри компетентността на общинските служители и най-важното – ще бъдат изградени фотоволтаични инсталации на общински сгради. В община Пещера като водеща по проекта те ще са две, а в останалите общини – по една“, поясни Младенов.

Основната цел на дейностите по проекта е да се направи оценка на готовността на общинските администрации за намаляване на вредни емисии и парникови газове, посочи Филип Анастасов от сдружение „Съюз за България“. По думите му този тип интегрирани проекти ще бъдат приоритетни за финансиране, тъй като в областта на климатичните промени една община самостоятелно не би могла да постигне сериозни резултати. “Работим заедно за по-зелена, по-конкурентна и по-приобщаваща Европа”, е мотото на програмата, добави още Анастасов.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button