Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЕкологияНовиниТОП новини
Популярно

Аржентина ще се включи в проекта на Община Пазарджик “Градините на света”

Аржентина ще се включи в проекта на Община Пазарджик “Градина на света”. Това съобщават от пресцентъра на общинската администрация след днешно посещение в Пазарджик на посланика на Република Аржентина в България Алфредо Атанасоф.

Пред посланика кметът Тодор Попов е представил подробно двата етапа от реализацията на проекта. Първият – с растителност от държави със сходен на България климат и вторият – с растителност от по-топли държави, за което ще бъде изграден стъклен купол, като в него ще има и екзотични декоративни птици.  Попов е разяснил, че повече от 80 държави ще могат да се включат в “Градина на света”.

Посланик Атанасоф е поднесъл поздравления за идеята и е уверил, че Аржентина ще участва в проекта.

Началото на “Градината на света” бе дадено на 23 септември 2022 година със символична “първа копка” от легендата на българския футбол Христо Стоичков и кмета на Пазарджик Тодор Попов в присъствието на посланици, консули и дипломати. Проектът е послание за мир, солидарност и съпричастност.

Градината ще бъде разположена в парк-остров „Свобода“ в областния град, като идеята е да бъде най-голямата площ на Балканите с растителни видове от България, Европа и света. В нея Стоичков ще има специален кът с български рози, оформени като номер 8, с който той играеше като футболист.

Всяка държава, приела покана за участие, ще предостави традиционен растителен вид, съпътстван от информация за страната-столица, население, национален флаг, кратка историята и др. Общината ще издаде и алманах с обобщената информация, който ще бъде предоставен на училищата.

В бъдещата „Градина на света” са предвидени също кътове за хепънинги, инициативи на художници и скулптори.

До момента няколко държави са декларирали подкрепа и участие в проекта на Общината.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button